Miss Neptune


Ms Neptune, tidligere Ms Sunbeam, ble sjøsatt juli 1907 i byen Lillesand. Daværende eier var skipsreder Thor Fagerlund som bodde i London og som brukte båten som lystseiler på sitt landsted i Drøbak. Båten ble bygget etter en Collin Archer modell, men med en smalere hekk for ytterligere fart.

Målene som er oppgitt for Ms Neptune er: lengde over havet(l.o.h) 12,56 meter, bredde 4,40 meter, vekt: 12,6 brutto tonn.

Etter en periode som lystseiler ble båten solgt til poståpner Berg på Leksa som brukte båten som postskip og handelsskip på vestlandskysten. Da fikk den navnet Ms. Neptune og fraktet også en skomaker og andre handelsfolk opp og ned langs kysten.

De handelsreisende hadde alltid med en "bydram" for smøring av kundene, men "når det regner på presten drypper det på klokkeren", heter det. Det var ofte de handels- reisende spanderte en pjolter på mannskapet før ankomst til kveldshavn.

Båten kom etter hvert til Jeløy Kystlag som solgte båten videre til selskapet "Vi Piratas AS" som nå lager en sjørøverbåt av den tidligere lystseileren.
© 2010 Vi Piratas AS • Design: Reel in Motion • Foto: Glenn Karlsen • Nettsider: ViaNett AS
samarbeidspartnere

VG mosseporten reelinmotion radioprime sparebank vianett mossavis etac glennkarlsen